Το ξενοδοχείο MARITSA’S, είναι χτισμένο στην κεντρική πλατεία της Πορταριάς, της αρχόντισσα του Πηλίου, η μαγευτική Πορταριά, συνδυάζει βουνό και θάλασσα και αποτελεί ένα από τα πρώτα τουριστικά θέρετρα της χώρας.

 

Η Πορταριά είναι ένα παραδοσιακό χωριό στο Πήλιο κτισμένο σε υψόμετρο 650 μέτρων στην βορειοδυτική πλαγιά του Πηλίου και άνηκε στο δήμο Πορταριάς που περιλαμβάνει ακόμη τρία χωριά, την Άλλη Μεριά, Τις Σταγιάτες και το Κατωχώρι, πλέον ανήκει στο δήμο Βόλου.

 

Το χωριό Πορταριά φημίζεται για το υπέροχο φυσικό τοπίο που προσφέρει, τα πλατάνια του, τις δροσερές πηγές του, τα αρχοντικά, τις παλιές εκκλησίες και τα γραφικά καλντερίμια του.

 

Έτσι, η περιοχή έχει αξιοποιηθεί τουριστικά και διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές, ένα σεβαστό αριθμό παραδοσιακών καταλυμάτων, ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων, για να ικανοποιήσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

 

Βέβαια, από την περιοχή δεν λείπουν τα παραδοσιακά εστιατόρια, οι παραδοσιακές ταβέρνες με παραδοσιακές γευστικές συνταγές, μπαρ και καφετέριες που θα γεμίσουν ευχάριστα τις μέρες και τις νύχτες σας.

 

Κατά την διαμονή στην Πορταριά μπορείτε να περιηγηθείτε στον οικισμό και να θαυμάσετε το παρεκκλήσι της “Παναγίας της Πορταρέας” από όπου πήρε το όνομά της η περιοχή, το Αθανασάκειο Νηπιαγωγείο (από τα πρώτα στην Ελλάδα), το Τσοπότειο Σχολαρχείο (το σημερινό Σχολείο), το Αρχοντικό Ζούλια (το οποίο λειτούργησε ως Επαγγελματική Σχολή θηλέων και σήμερα λειτουργεί ως ιστορικό και λαογραφικό Μουσείο), Την Παναγίτσα - Αγ. Συμεών (εκκλησάκι αρχαιολογικής σημασίας πρόσφατα αναστηλωμένο).

 

Πλήθος δραστηριοτήτων στην Πορταριά θα ικανοποιήσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Φυσικά το παραδοσιακό κατάλυμα MARITSA’S, είναι πόλος έλξης και μια πρωτόγνωρη εμπειρία για ζευγαράκια και οικογένειες, αφού διαθέτη εξυπηρετήσεις όπως τζάκι, τζακούζι, υδρομασάζ, πισίνα και άλλες πολυτέλειες.

 

 

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου 32 χλμ
Λιμάνι Βόλου 12 χλμ
Σταθμός τραίνων 12 χλμ
Σταθμός ΚΤΕΛ 12 χλμ
Παραλίες Παγασητικού 18 χλμ
Παραλίες Αν. Πηλίου 32,5 χλμ